Известие

Collapse
No announcement yet.

Музика 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Elektro Покажи съобщение
    Колеги, има ли някой добре запознат със смяната на заводската музика. Имам 2-3 въпроса, ако може да го питам на лично за повече инфо. Смених предната линия с Hertz ecx 165.5, но не съм доволен, а мислех да слагам и за задна линия подобни. Ходих на няколко места, някой казват, че тия колони са много слаби и не са за усилвател, други казват да си добавя усилвател и какви ли не варианти.. Ще се радвам някой да помогне. Колата ми е с най-нисък клас музика + changer и навигация. Имам и др въпроси относно окабеляването.
    Има 2 варианта да подобриш съществено качеството:

1 - Намираш 4 говорителя от 166 ца (от тези без гъбата в средата на мембраната) и сменяш сегашните ти.

2 - Слагаш фабричния DSP усилвател и говорителите, които вървят с него.

Това второто, ако не задоволи слуховите ти претенции, значи си голям HI - FI - ст

Има много писано в разделите, като този

Питай, каквото те интересува в тях. Публичното обсъждане е по-полезно за всички.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от Elektro Покажи съобщение
      Колеги, има ли някой добре запознат със смяната на заводската музика. Имам 2-3 въпроса, ако може да го питам на лично за повече инфо. Смених предната линия с Hertz ecx 165.5, но не съм доволен, а мислех да слагам и за задна линия подобни. Ходих на няколко места, някой казват, че тия колони са много слаби и не са за усилвател, други казват да си добавя усилвател и какви ли не варианти.. Ще се радвам някой да помогне. Колата ми е с най-нисък клас музика + changer и навигация. Имам и др въпроси относно окабеляването.
      И аз сложих други говорители, но на Пайнер. Не ми харесаха как свирят и ги сложих в задните врати. Вече почвам да си мисля, че фабричната музика е много некачествена и по тази причина с оригиналните колони не долавям некачествения звук. С новите по-хубави говорители дефектите се проявяват и качествените колони свирят лошо.
      Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
      Opel Astra J
      ex:
      Alfa Romeo 164 2.5TD
      Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
        И аз сложих други говорители, но на Пайнер. Не ми харесаха как свирят и ги сложих в задните врати. Вече почвам да си мисля, че фабричната музика е много некачествена и по тази причина с оригиналните колони не долавям некачествения звук. С новите по-хубави говорители дефектите се проявяват и качествените колони свирят лошо.
        Именно за това говоря и аз, колега ! Май ще се окаже, че най-добрият вариант за нас е да търсим заводско топ озвучение от 166, както колегата написа вече..
        It's not how you stand by your car,it's how you race your car.

Comment

• Да поясня още малко за DSP - озвучаването.....
          Тъй като всичките 6 канала (X40 W RMS) се подсигуряват от DSP усилвателя, балансът е перфектен.
          Освен това двата канала за задната линия (говорителите под задната кора) са обособени като субуферни - с орязани високи и среди и с повдигнато ниво.

В случай, че се слага някакъв друг усилвател, с него трудно се балансира предна и задна линия.
          Ако пък се сложи 4 или 6 канален усилвател, възниква проблем с това, че линейният изход на ICS - са е неподходящ, тъй като е 2 канален и трябва да се взима сигнал от изходите на крайните му стъпала, което не е добра идея.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
            Вече почвам да си мисля, че фабричната музика е много некачествена и по тази причина с оригиналните колони не долавям некачествения звук. С новите по-хубави говорители дефектите се проявяват и качествените колони свирят лошо.
            Много точно си уловил момента - звученето в 166 с фабричните компоненти "замазва" звукът и не може да се долови неговата "сочност", въпреки условията, които предоставя купето.
            За мен стандартното озвучаване в 166 не звучи добре за хора с HI-FI изисквания, но все пак сме в кола, а както знаем, по-добре да се концентрираме върху пътя и звука на двигателя.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
              За мен стандартното озвучаване в 166 не звучи добре за хора с HI-FI изисквания, но все пак сме в кола, а както знаем, по-добре да се концентрираме върху пътя и звука на двигателя.
              А, звука от двигателя предпочитам да не го чувам. Колкото е по-тихо в колата толкова по-добре.
              Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
              Opel Astra J
              ex:
              Alfa Romeo 164 2.5TD
              Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
              Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Днес, след голямата одисея на тема озвучаване, най-накрая завърших конфигурацията в заводския вариант на топ озвучаването на 166 (без changer-а).

А именно - DSP усилвателя + колоните във вратите + говорителите на задната кора.

Качеството на звука надминава всички очаквания.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

• И аз да се включа след доста дълго отсъствие тук.. Има вариант да си слушате музика в 166-ците чрез AUX Малко се преправя, но не и външно - таблото не се преправя по никакъв начин. Просто вместо касетка ще имате кабел с жак и дължина по избор.. Ако някой има интерес да ми пише на лично и ще обясня и с радост ще помогна
                  Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
                  Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

• Сподели го тук. Мисля, че така ще е по-добре за всички.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                      Сподели го тук. Мисля, че така ще е по-добре за всички.
                      Не съм сигурен, че ще се справя да обясня всичко, така че да ме разберат всички и не искам да обърквам някого.. Всеки, който желае може да се обърне към мен за помощ В моята кола го направих и резултата е страхотен

Comment

• Някой беше публикувал снимки къде се запояват жичките.
                        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Аз ги имам някъде из лаптопа снимките, но не мога да ги открия. Когато ги намеря ще ги кача, но има още нещо, което се прави, за да може да работи без да има касетка в касетофона

---------- Post added at 20:46 ---------- Previous post was at 20:43 ----------

http://www.oelprinz-online.de/images/w126forum/ics2.jpg
                          http://www.forum.alfaholicy.org/atta...x-dscf7963.jpg
                          И това ще свърши работа

Comment

• Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщение
                            Аз ги имам някъде из лаптопа снимките, но не мога да ги открия. Когато ги намеря ще ги кача, но има още нещо, което се прави, за да може да работи без да има касетка в касетофона

---------- Post added at 20:46 ---------- Previous post was at 20:43 ----------

http://www.oelprinz-online.de/images/w126forum/ics2.jpg
                            http://www.forum.alfaholicy.org/atta...x-dscf7963.jpg
                            И това ще свърши работа

път към пловдив нямаш ли :Д
                            Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo

Comment

• За съжаление нямам никаква работа в тази посока.. но ако идваш насам пиши и с радост ще помогна! Отнема около час час и половина цялата работа

Comment

• Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщение
                                За съжаление нямам никаква работа в тази посока.. но ако идваш насам пиши и с радост ще помогна! Отнема около час час и половина цялата работа

идващата събота може да идвам на разходка малко ще се разберем допълнително
                                Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo

Comment

Working...
                                X